2017. szeptember 2. Kiskunfélegyháza

Újdonságok a 2014-es Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapokon

| Feltöltve:
Az előző évekhez, de az ez évi előzetes tervekhez képest is több újdonságot tartogat a rendezvény látogatói számára. Az utóbbi hónapok egyeztetései során fokozatosan alakult ki az a program- és rendezvényterv, amely lassan véglegessé válhat.

A programmal kapcsolatban újdonság lesz, hogy a hortobágyi Mátai Ménes adottságainak köszönhetően idén egyszerre több helyszínen fognak zajlani az események. A ménes Arénája melletti füves "kis pályán" többek között C kategóriás fogathajtó versenyt is láthatnak az érdeklődők. A Pusztai Állatpark területén kap helyet a bikarodeó, amely Európa-bajnoki forduló is lesz egyben.

Minden eddiginél nagyobb és színesebb kézműves vásárra számíthatnak a látogatók, a Lovasfalu melletti területen kialakítandó "kézművesudvarban" minden lovakhoz, pásztorhagyományokhoz kapcsolódó termék megtalálható lesz.

A Nyeregszemle lovasai a korábbi években már megszokhatták, hogy az útbaeső pihenőhelyek térképével segítettük túrájuk megtervezését. Idén tovább bővítjük ezt a térképet, igyekszünk rajta feltüntetni minden hidat, kompot, melyek segítik a folyókon, csatornákon való átkelést. Ehhez természetesen a lovasok közreműködését is kérjük, hamarosan közzéteszünk egy rövid űrlapot, melynek segítségével mindenki könnyedén beküldheti az általa ismert átkelők adatait.

Szintén a lovasok dolgát igyekszünk megkönnyíteni azzal, hogy felvettük a kapcsolatot a Hortobágyi Nemzeti Parkkal a park területén való lovas áthaladással kapcsolatban. A park illetékesei szóban már kijelentették, hogy megnyitják a lovasok számára a területet, mi pedig pontos útvonalakat tervezünk, melyeken haladva könnyedén eljuthatnak a lovasok a rendezvény helyszínére.

Emellett honlapunkon és Facebook-oldalunkon továbbra is azonnal közzétesszük a friss információkat, híreket, hogy minden könnyedén megtalálható legyen a rendezvénnyel kapcsolatban.