2017. szeptember 2. Kiskunfélegyháza

Nyeregszemlés esték a Móra Ferenc Művelődési Központban

Képzőművészeti tárlat, szakmai előadások és a Kassai Lovasíjász-film

| Feltöltve:
Egy különleges lovas tematikájú képzőművészeti tárlatnak ad otthont júniusban a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ. A kiállításon kortárs szobrász- és festőművészek, valamint más alkotók alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

Az országos szinten is kuriózumnak számító félegyházi eseményen mások mellett Engler András és Polgár Botond, a Budapest Kossuth-téri Gróf Andrássy Gyula - szobor (újra)alkotói is bemutatnak a szoborral kapcsolatos tanulmányaikból néhány máshol nem látható darabot, melyet idén is a Nyeregszemle szervezői szerveznek.

Az kiállítás három hete alatt több "Nyeregszemlés est" is megrendezésre kerül, melynek tematikája a magyar lovaskultúra, lovassport és a lovas hadikultúra témakörére fűzhető fel. Olyan előadók megjelenésére lehet számítani, mint pl. Hecker Walter professzor, Győrffy-Villám András, Sallay Sándor, Pénzes Gábor és Gőblyös István.

A kiállításra és a Nyeregszemlés estekre a koronát várhatóan a Kassai Lajos neve által fémjelzett Lovasíjász-film vetítése teszi fel.

A részletekkel hamarosan jelentkezünk! ;)

A szervezők

Ui.:A képek a két évvel ezelőtti Kiskun Múzeumban megtartott kiállításmegnyitó felvételei - a fotós Ujvári Sándor