2017. szeptember 2. Kiskunfélegyháza

Lovasíjászverseny a Nyeregszemlén!

| Feltöltve:
Régóta kérés a Nyeregszemle lovasai részéről, hogy a rendezvény műsorfolyamában nagyobb szerepet kapjanak lovasaink. Ennek a kérésnek igyekszünk évről évre fokozatosan egyre nagyobb teret engedni, minek következtében olyan új programelemekkel bővül a Nyeregszemle, mint pl. első alkalommal az idén meghirdetett nyílt lovasíjászverseny.

A lovasíjászverseny megszervezésére olyan lovasíjászattal foglalkozó Nyeregszemlés lovasokat kértünk fel, akik eddig minden rendezvényen részt vettek és akiktől eddig is nagyon sok segítséget kaptunk. Kiderült, hogy ők a Nemzeti Íjászszövetségnek is tagjai, és hogy e szervezetnek van egy saját lovasíjász-versenyszabályzata is, ami kis módosítással a Nyeregszemlés lovasok számára is megfelelő.

Mi szervezők mindenképpen egy Nyeregszemlés stílusfüggetlen nyílt országos versenyben gondolkodunk, ahol minden lovasíjász megmérkőzhet függetlenül attól, hogy melyik irányzathoz/iskolához tartozik.

Ennek oka a Nyeregszemle maga. A rendezvény jellegéből adódik, hogy nem korlátozhatjuk csak erre, vagy arra az irányzat képviselőire a versenyt, hiszen a kezdetektől fogva minden lovas, minden stílus iránt nyitottak vagyunk. Így pl. a pálya is egy tejesen saját kialakítású kör vagy tojásdad alakú pálya lesz, egy célponttal, mégpedig azért, mert a helyszín adottságai ilyen pályát engednek meg kiépíteni. Elgondolásunkat, igényeinket sikerült szerencsésen átbeszélni a Nemzeti Íjászszövetséggel, aminek köszönhetően várhatóan egy nagyon szép és izgalmas lovasíjászversenyneklehetnek tanúi a Nyeregszemlére érkező lovasok és más érdeklődők.

Így hát örömmel jelentjük be, hogy az idei Nyeregszemlén a Nemzeti Íjászszövetség nyílt lovasíjász-versenyt hirdet a Kárpát-medence lovasíjászai számára!

A versenyt két kategórában szervezik: lesz egy hagyományos történelmi lovasíjász-kategória és kérésünkre egy Nyeregszemlés nyílt verseny is.

A részletes versenykiírás itt olvasható.

A lovasíjász-versenyre nevezni kizárólag a Nemzeti Íjászszövetség honlapján erre szolgáló nevezési ív kitöltésével és elküldésével lehet. Minden a versenyen részt vevő lovasíjásznak, regisztálnia kell magát, s lovát a Nyeregszemlére is, az évek óta szokásos módon. Azok a lovasíjász versenyzők, akik csak a verseny miatt érkeznek a rendezvényre, a Nemzeti Íjászszövetség csapatregisztrációja alatt tudnak majd regisztrálni.

Kérjük, hogy ők különös figyelemmel olvassák el a rendezvényre érkező lovakra vonatkozó állategészségügyi feltételeket!

Köszönjük, és mindenkit szeretettel várunk!

A változtatás jogát fenntartjuk!