2017. szeptember 2. Kiskunfélegyháza

Elindult a szervezők csapata a Hortobágyra

| Feltöltve:
Solymosi Bertold, Zerinváry Szilárd öt napot töltenek nyeregben, mire megérkeznek a Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok helyszínére. A túra első napján Fekete Benő is a csapattal tartott.

Június 10-én a reggeli órákban Pálosszentkútról indult útnak a háromfős csapat. A helyi atyák egy rövid szertartás keretében megáldották a lovasokat, akik Kiskunfélegyházát, majd Tiszaalpárt érintve érkeztek meg első napi szállásukra, a Lakitelki Népfőiskolára. Tiszaalpártól a lakitelki lovas polgárőrök is csatlakoztak a csapathoz.

Lovak és lovasaik egyaránt jól bírták a nagy hőséget, a ma reggeli hűsítő eső után pedig kifejezetten vidáman vágnak neki a túra folytatásának.

Lakitelekről Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke indította útnak a csapatot. Rövid beszélgetésük során a szervezők kitértek az ún. "lovardatörvény" aggályos részeire, alelnök úr ígérete szerint igyekszik megoldást találni a sokakat érintő problémákra.

Mint ismert, a törvény alapján az ismeretlen származású ("nullás") lovak nem vehetnek részt a szolgáltatásban, valamint minden lovas szolgáltatást végző helynek minimum öt, ismert származású, alkalmassági vizsgával bíró lóval kell rendelkeznie. A törvény módosítása érdekében békés demonstrációt szerveznek barátaink Budapesten, bővebb információért keressétek a Nullás Lovak Napja c. rendezvényt a Facebookon!

A mai napon Tiszavárkony a cél, a 35 km hosszú utat követően a Tisza-parton töltik az éjszakát a lovasok, hogy aztán holnap Szolnokon keresztül folytassák útjukat a Hortobágyra.