2017. szeptember 2. Kiskunfélegyháza

A Hortobágyon egyeztettünk

| Feltöltve:
Március elején a Hortobágyon jártunk, ahol a Mátai Ménes vezetőivel és a Hortobágyi Nonprofit Kft. képviselőivel terepszemlén vettünk részt. Az egyeztetés során szóba került a rendezvény részletes programtervezete, a különböző események helyszínei, valamint a lovasfalu kialakítása is.

A megbeszélés alkalmával sor került a legfontosabb szervezési kérdések letisztázására, majd a terület bejárásával megkezdődött a programok helyszíneinek megtervezése. 

A Mesterfogás Kurzusok (melyekre március 15-től lehet jelentkezni!) a Mátai Ménes kitűnő talajú, bekerített karámaiban kapnak helyet, a programok pedig két további helyszínen zajlanak majd: az Arénában lesz a bemutatók nagy része, míg a mellette található füves területen június 22-én, vasárnap Hajdú-Bihar megyei C kategóriás bajnoki fogathajtó versenyt rendeznek. Ugyancsak izgalmasnak ígérkezik az országban egyedülálló szabadtéri szimultán fogathajtó verseny, vagy a csikósok országos megmérettetése is.

Móricz Mihály (b) és Szladek Róbert (j) a C kategóriás fogathajtó versenyről egyeztet

Móricz Mihály (b) és Szladek Róbert (j) a C kategóriás fogathajtó versenyről egyeztet

Az egyeztetésen ott volt egy mobil higiéniás eszközöket szállító cég képviselője is, a rendszer a korábbi Nyeregszemléken már megismert zuhanyzókonténerekből, illetve kézmosóval ellátott mobil toilettekből fog állni.

A kézműves vásárosok részéről már most nagy az érdeklődés a rendezvény iránt, az előző évekkel ellentétben ezúttal részükre nem nyitunk külön regisztrációs rendszert, mindenkinek Szabó Gábornál (Hortobágyi Nonprofit Kft.) kell jelentkeznie az alábbi elérhetőségek valamelyikén: szabgab@hortobagy.eu, 06306610670.

Szabó Gábor (középen), a kézműves vásár szervezője

Szabó Gábor (középen), a kézműves vásár szervezője

A Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok a rengeteg lovas program és bemutató mellett otthont ad egy bikaródeónak is a Tyuxi Rodeo szervezésében, mely egyben Európa-bajnoki forduló is lesz. A versenyre a hortobágyi Pusztai Állatpark területén kerül sor, a belépéshez külön jegy megváltása szükséges.

A terepbejárás egyik sarkalatos pontja a Lovasfalu kialakításának megvitatása volt. A lovasok és lovaik a Mátai Ménes területén található Bitang-kertben lesznek elszállásolva, az árnyas fákkal körülvett területen több száz ló elhelyezésére elegendő lókikötő kerül kialakításra. 

A leendő Lovasfalu, a hortobágy-mátai Bitang Kert

A leendő Lovasfalu, a hortobágy-mátai Bitang-kert

A szervezés, építkezés során több reklám- és werkvideót is forgatunk, hogy a lovasok már előre láthassák, hová indulnak, ezek közzététele is hamarosan megkezdődik Youtube- és Facebook-csatornáinkon, ezért érdemes ott is figyelemmel követni minket.